Schildersbedrijf KnoopeSauzen van plafonds en wanden

Sauzen

Plafonds en wanden die nog nooit zijn behandeld, moeten eerst in de voorstrijk worden gezet in verband met de hechting en ter voorkoming van baanvorming.

Als plafonds of wanden nog nooit zijn gesausd geldt altijd het bestek:

  • 1x voorstrijken met Sigma Wallprim
  • 1x sauzen met Sigma Superlatex of Sigma Perfect Mat

Als uw plafonds en wanden al een keer zijn gesausd dan hoeft u, afhankelijk van de aanslag op het plafond, waarschijnlijk maar 1x te sauzen. Dit moeten we ter plekke constateren.

Voor de schilder is het meeste werk eigenlijk altijd het afplakken en afdekken van de vloer en eventueel overgebleven spullen. Wij zijn daar heel perfectionistisch in.
Dus geen afdekkleden op de grond, maar alles netjes hermetisch in de stucloper, zodat er geen spettertje verf op uw vloer komt.

Eventueel kunnen wij in overleg de grote meubels verplaatsen en de gordijnen en lampen eraf halen, zodat u totaal ontzorgd wordt.
Het enige wat u dan nog hoeft te doen, is alle kleine spullen in dozen opbergen.

 

Materiaalgebruik

Het prijsverschil tussen een emmer latex van bijvoorbeeld de bouwmarkt of van de Sigma/Sikkens zit in de kwaliteit van de verf. In de latex van de bouwmarkt zit ontzettend veel krijt, waardoor ze heel snel vergelen en je na een aantal maanden eventuele beschadigingen lastig kan bijwerken.

De belangrijkste eigenschap van de goedkopere sauzen is dat ze niet schrobvast zijn en daardoor last hebben van opglanzing.
Dit houdt in dat als je je hand over de wand haalt, de glanzende plek niet meer weggaat.

Sigma Superlatex

Wij werken altijd met de Sigma Superlatex. Deze saus is schrobvast klasse 1 en is goed af te nemen, vergeelt niet en heeft een prachtige matte uitstraling.
Als deze saus is opgedroogd, is hij prachtig egaal en na lange tijd nog heel goed bij te werken. Dit geldt natuurlijk ook voor de Sigma Perfect Mat.

Hier zit dus natuurlijk wel een groot prijsverschil in.
Maar je hebt er wel jarenlang plezier van.

Uiteraard kunnen alle kleuren uit alle kleurenwaaiers die u maar wenst, omgezet worden in de Sigma superlatex of Sigma Perfect Mat.
Denk dan aan Painting The Past, Farrow and Ball, Histor en Flexa, Wijzonol, NCS, en alle kleuren van de bouwmarkten.