Schildersbedrijf KnoopeHoutrot en Glaslatten

Houtrot

Als een kozijn kleine houtrotplekken heeft, moet je dan heel het kozijn vervangen?
Het antwoord is nee!
 Kleine haarscheurtjes of kleine houtrotplekken kunnen behandeld worden.

Wij zijn gecertificeerd houtrotspecialist en kunnen ervoor zorgen dat uw kozijn weer als nieuw is.

Onze aanpak van houtrot is als volgt:

  • De houtrotplekken uitfrezen waar nodig.
  • De gefreesde plekken voorbehandelen met Dry Fix Uni. Dit is een voorstrijkmiddel om een betere hechting te creëren voor de flexibele kunsthars (Dry Flex van Repair Care). Ook zorgt deze ervoor dat de bacteriën van het natte hout gedood worden. Dry Flex 4-uur is voor plekken van 5-20 mm, Dry Flex 16-uur is voor de grote plekken van 5-50 mm.
  • Tenslotte worden de verzonken Dry Flex 4-uur of 16-uur plekken geschuurd en afgewerkt met een toplaag (Dry Flex 1-uur), zodat de reparatie nagenoeg onzichtbaar is na het schilderen.

Kleine reparaties tot 6 mm worden gerepareerd met Dry Flex Super Finish.

Mocht het houtwerk echt niet meer te redden zijn? Dan wordt er in overleg met u een aparte offerte gemaakt voor het vervangen van deze onderdelen door onze timmerman.
Vaak gaat het om deuren en draai- of uitzetramen. Deuren en ramen afhangen is tenslotte een vak apart.

 

Glaslatten

Bij nieuwe woningen zitten de glaslatten aan de binnenkant. Bij oudere woningen zitten de glaslatten aan de buitenkant. Vaak gaat het dan om ventilerende glaslatten met maanvormige uitsparingen aan de onderkant.

In deze uitsparingen blijft vocht in staan. Zo ontstaat er op den duur alg-aangroei en zelfs in een later stadium mos. Hierdoor ontstaat er houtrot onder de ventilerende glaslatten. De spijkers waarmee deze zijn vastgemaakt gaan roesten en daardoor gaan de glaslatten vaak rotten.

Wij vervangen glaslatten als volgt:

  • Demonteren van de oude glaslatten.
  • Opschonen van de sponning; ontspijkeren, oude kit weghalen, spijkergaten repareren, sponning 2x gronden.
  • De Meranti neuslatten monteren m.b.v. dubbelzijdige pads (Kliklijm), zodat er geen spijkers of schroeven meer nodig zijn. De neuslatten worden op maat gezaagd en staan al 2x in de grondverf.
 Afgezaagde delen worden tevens 2x in de grondverf gezet.
  • De glaslatten worden afgekit met een Polymeerkit (Hybriseal-2PS) waar geen siliconen in zitten, waardoor er een optimale hechting ontstaat voor het verfsysteem.

Hierna heeft u beslist geen last meer van terugkerende plekken in uw liggende gedeeltes van het houtwerk en is het een kwestie van bijhouden van het schilderwerk.